Távoktatás - Itt a pénteki oktatási műsorajánló, nem csak diákoknak

Távoktatás

MTI

2020.04.02. 22:17

Pénteken új, tanároknak szóló sorozattal jelentkezik az M5.

Pénteken új, tanároknak szóló sorozattal jelentkezik az M5 kulturális csatorna - közölte az MTVA sajtóosztálya csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták: a Netorika című ötrészes sorozat a tanároknak igyekszik praktikus tanácsokat adni a digitális oktatásra.
A 20.25-kor kezdődő műsor a távoktatás és az online kommunikáció területére kalauzolja az érdeklődőket. Hoványi Márton retorikatréner többi között abban segít a nézőknek, hogyan érdemes felvenni egy otthoni oktatási videót, miként bánjanak a hangerővel, de tippeket ad arra is, milyen praktikus eszközöket használjanak a felvételnél.

Az MTVA sajtóosztálya emlékeztetett: az M5 oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat.

A pénteki műsorról azt közölték, hogy 8-kor kezdődik az Alsós - Sulikalandok című műsor, ahol az első osztályosok az évszakokról tanulhatnak, a másodikosok pedig megismerkedhetnek az egészséges táplálkozás alapjaival.

A Felsős című műsort ezúttal elsősorban a 6-8. évfolyamon tanulók figyelmébe ajánlják. 8.30-kor 6. osztályos természetismerettel kezdenek: a természetes vizek élővilágával foglalkoznak. Utána irodalom következik 7. osztályosoknak, Weöres Sándor Himnusz a Naphoz című versével a főszerepben, majd történelemből a két világháború közötti Németországról és Hitler hatalomra jutásáról tanulhatnak a hetedikesek - ismertették.

Ezután a súlyról, mint fizikai fogalomról tudhatnak meg sok érdekességet a hetedikes diákok. A hatodikosok erkölcstanból a tulajdon fogalmával ismerkedhetnek meg részletesebben, a nyolcadikosok pedig a társadalom működéséről és a társadalmi együttélésről tanulnak majd.

Nyelvtanulás következik 11.30-tól: a Szólalj meg! című sorozatban ez alkalommal az angol és az orosz nyelvvel foglalkoznak.

Az érettségi műsort 12.30-kor magyar nyelv és irodalommal, azon belül szónoklattannal kezdik, a nézők megtudhatják, milyen egy jó szónok, és hogyan fejleszthető ez a képesség. Ezután matematika és térgeometria következik, ahol a hasábokról és hengerekről lesz szó.

Informatikából a szövegszerkesztés szabályainak tanulását folytatják, földrajzból a globalizációval fognak foglalkozni, történelemből pedig bemutatják a felvilágosodás eszmerendszerét - írták.

A Mindenki Akadémiája éjféltől látható, a pénteki műsorban Nagy Balázs geográfus, klímakutató a klímaváltozás hatásairól, a jégtakarók olvadásáról számol be. Az adást szombat reggel 7.30-tól megismétlik.

.