Jövő májusban rendezik meg a budapesti vizes Európa-bajnokságot

MTI

2020.05.05. 17:07

A szervezők bíznak benne, hogy 2021-ben újra fantasztikus lesz a hangulat a telt házas Duna Arénában.

Jövő május 10. és 23. között rendezik a budapesti vizes Európa-bajnokságot az Európai Úszó Szövetség (LEN) keddi bejelentése szerint.

"Örülünk, hogy sikerült megállapodnunk az Európa-bajnokság új időpontjáról. A magyarok szerelmesei a vizes sportoknak és különösen egy ilyen rendkívüli időszak után az emberek még inkább szívesen figyelik majd a legjobbakat. Biztos vagyok benne, hogy jövő májusban egy újabb aranyfejezetet írunk az Eb-k történetébe" - idézte a LEN közleménye Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt.

Paolo Barelli, a LEN elnöke kiemelte, az új időpont tökéletesen szolgálja a sportolók felkészülését az ugyancsak egy évvel elhalasztott tokiói olimpia előtt, és bízik benne, hogy 2021-ben újra fantasztikus lesz a hangulat a telt házas Duna Arénában.

A LEN először március 20-án halasztotta el az úszók, szinkronúszók, nyíltvízi úszók és műugrók kontinensviadalát, akkor május 11. és 24. közötti időszakról augusztus 17-30. közé helyzete át. Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) elnöke múlt csütörtökön úgy nyilatkozott, hogy az augusztusi időpont sem megfelelő, és jelezte, várhatóan jövő májusban kerül sor az eseményre.

Az is eldőlt, hogy a vízilabdázók koronavírus-járvány miatt félbeszakított nemzetközi kupaidényét - azaz a férfi Bajnokok Ligáját, az Eurokupát és a női Euroligát - törölték.

A férfiak legrangosabb sorozatában három magyar csapat volt érdekelt: címvédőként az FTC-Telekom Waterpolo és az OSC a B csoportban szerepelt, előbbi a második, utóbbi az első helyen állt. Az OSC ráadásul fantasztikus szezont tudhatott maga mögött, ugyanis mind a zöld-fehéreket, mind az olasz sztárcsapatot, a Pro Reccót is legyőzte. Utóbbi diadalával az olaszok hatéves hazai veretlenségét törte meg. Az A csoportban a Szolnoki Dózsa az ötödik helyen állt, amikor félbeszakadt az idény, kevés esélye lett volna a nyolcas döntőbe jutásra. Az Eurokupában a ZF-Eger a Brescia elleni elődöntős párharc első felvonását idegenben még lett tudta játszani február végén. A női Euroligában a negyeddöntős szakaszban ért véget a sorozat, itt a Dunaújváros a Dinamo Uralocska ellen játszott döntetlent.

.