Hatalmas változás jön az időjárásban - Meteorológiai előrejelzés augusztus 3-ig

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.07.30. 14:47

Meteorológiai előrejelzés az első augusztusi hétvégére. Mutatjuk a részleteket:

A hétvégén sok napsütés várható, néhány helyen 36 fok sem kizárt. Vasárnap késő délutántól nyugaton, északnyugaton azonban már vastagabb felhők érkezhetnek. Ekkor már egy-egy zápor, zivatar sem kizárt. Itt vannak a további részletek:

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre
Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken meleg, napos időnk lesz kevés helyen csapadékkal. Az északkeleti és délnyugati tájak fölé érkezhetnek felhők; zápor, zivatar azokon a tájakon ismételten kialakulhat, de nem nagy számban. Változó irányú légmozgás várható. Intenzív csapadékhullás környezetében erős vagy viharos széllökés sem kizárt.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 14 és 21 fok között alakul, de nagyobb tavaink partjain és a belvárosokban ennél is melegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 28 és 35 fok között várható, de északnyugaton egy-egy helyen 36 fok sem kizárt.

Távolabbi kilátások
Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

A hétvégén sok napsütésre számíthatunk, általában kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel.
Szombaton túlnyomóan napos időre lehet számítani, helyenként kevés fátyol-, illetve gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Az északi szelet időnként élénk széllökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap kevés gomoly-, illetve fátyolfelhő lesz az égen, késő délutántól, estétől azonban nyugaton, északnyugaton már vastagabb felhők is lehetnek. Napközben nem valószínű csapadék, estétől a nyugati, északnyugati megyékben helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A Dunántúlon időnként megélénkül a déli szél, zivatarban pedig szélerősödés is várható. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

A jövő hét első napjaiban a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett elsősorban nyugaton és északon növekedhet meg többször erősen a felhőzet, ott több helyen, máshol szórványosan valószínű csapadék. Zivatarok térségében erős vagy viharos széllökések is lehetnek.

.