Ilyen időjárás várható a hétvégén - Meteorológiai előrejelzés július 24-27-ig

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.07.23. 15:37

Időjárás-előrejelzés július utolsó hétvégéjére. Mutatjuk a részleteket:

Az utolsó júliusi hétvégén még nem mondhatunk búcsút a zivataroknak. A több-kevesebb napsütés mellett felhős, borult idő várható, valamint továbbra is számítani lehet intenzív zivatarokra, de a felhőszakadás sem kizárt. 

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés
Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken főként a nap második felében nyugat felől érkezik egy csapadéktömb, amelyből főképp a Dunántúlon - estétől már a középső országrészben is - várható akár intenzív zivatar, felhőszakadás is.

A fő kísérőjelenség a felhőszakadás lesz. Helyenként rövid időn belül akár 50 milliméternyinél több eső is összegyűlhet. A zivatarokat viharos széllökések, jégeső is kísérheti - tették hozzá.

Pénteken a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19, a legmagasabb hőmérséklet 25 és 31 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég és sokfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra. Nagy területen hullhat jelentős mennyiségű csapadék. Nagy területen jelentős mennyiségű csapadék hullhat. Estétől egyre inkább keleten eshet. Az északi, északnyugati szél főként a Dunántúlon több helyütt megerősödik. A nappali hőmérséklet 20 és 27 fok között várható, a tartósabban csapadékos részeken lesz a hűvösebb idő. Szombaton gyengül, majd fokozatosan erősödik a nappali felmelegedés.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap a több-kevesebb napsütés valószínű. Késő délutántól nyugat felől ismét vastagabb felhőzet érkezik. Főleg a Dunától keletre alakulhat ki szórványosan zápor, zivatar, estefelé már nyugaton is lehetnek záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél többfelé megélénkül, zivatarban erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között valószínű.

A jövő hét elején egyre kisebb a csapadék esélye, sok napsütésre van kilátás gomolyfelhőkkel. 

.