Meteorológia előrejelzés a következő 7 napra - Így búcsúzik a július

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.07.26. 14:57

Időjárás-előrejelzés július 27-től augusztus 3-ig: Kezd visszatérni a nyár. Térképeken is a részletek:

Július végére beköszönt a kánikula, egyre szárazabb, naposabb időre számíthatunk. A hét elején már csak néhány helyen várható zápor, zivatar.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn a Dunántúlon általában napos idő várható kevés gomolyfelhővel. A Dunától keletre azonban erőteljesebb lesz a felhőképződés, és nagyjából a Salgótarján-Szeged vonalban és attól keletre alakulhat ki zápor, zivatar.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden sok napsütés lesz, csak keleten fordulhat elő felhősödés. Csapadék nem valószínű. A déli szél a Kisalföld térségében sok helyütt megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között alakul, északkeleten mérhetik az alacsonyabb értékeket.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán már több órás napsütésre számíthatunk. Északnyugat felől szakadozott felhősáv érkezik, amelyből helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A déli, majd az északnyugatira forduló szél erős lesz. Zivatar térségében átmenetileg viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön egy gyengülő hidegfront szakadozott felhőzetéből szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar. A szél csak zivatarok térségében erősödik meg. Sok helyütt kánikulára számíthatunk. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Északkeleten változóan, másutt általában gyengén felhős, napos idő várható. Főként az északkeleti tájakon előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. A szél nagy területen megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés a hétvégére

Gyengén felhős, napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. Kezdetben helyenként megélénkül az északi szél. 

Vasárnap többórás napsütést követően délutántól északnyugat felől felhők érkezhetnek, ott egy-egy zápor sem kizárt. A szél sokfelé élénk, néhol időnként erős lesz. A leghidegebb órákban 10-18 fok lesz. Napközben 26-31 fokig melegszik fel a leveg

.