Meteorológiai előrejelzés a következő hét napra - Ilyen idő lesz hétfőtől

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.07.05. 14:17

Mutatjuk, mikor változik az időjárás. Itt vannak a részletek:

Hétfőn marad a napos, száraz idő, majd kedd hajnalban érkezik egy hidegfront, mely hatására 8-10 fokkal visszaesik a nappali hőmérséklet. Azt követően a hét végére ismét melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn egyre melegebb levegő érkezik fölénk. Napközben a többórás napsütés mellett gomolyfelhők képződnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 29 és 33 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedd hajnalban északnyugat felől erős hidegfront érkezik, mely 8-10 fokos lehűlést eredményez. Éjjel sokfelé lesz eső, zápor, helyenként zivatar, majd délelőtt a Dunántúlon, később keletebbre is megszűnik a csapadék.

Az északnyugati, északi szél erős, több helyen viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 24 fok között alakul, keleten lesz napközben a hűvösebb.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Ezt követően szerdán már egy északi áramlással, pár fokkal hűvösebb és szárazabb levegő érkezik fölénk, de napos idő várható gomoly- és fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 13, a mélyebben fekvő völgyekben hajnalban 10 fok alatt maradhat a hőmérséklet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 27 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön napos időre számíthatunk többnyire kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadék nem várható. Többfelé megélénkül a délnyugati, nyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű.

Pénteken túlnyomóan derült, száraz időre számíthatunk. Néhol megélénkül a délies szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27, 32 fok között valószínű.

Szombaton ismét gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre van kilátás. Helyenként - inkább az ország északi és nyugati részén - zápor, zivatar valószínű. A Dunántúlon északira fordulhat, megélénkülhet, megerősödhet a szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás, illetve zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28, 33 fok között valószínű.

.