Fordulat jön az időjárásban - Itt a friss hétvégi meteorológiai előrejelzés

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.08.13. 14:47

Ilyen időjárás várható augusztus 14-től vasárnap estig. Mutatjuk a részleteket:

A hétvégén országszerte több helyen fordulhat elő zivatar, melyhez felhőszakadás és jégeső is társulhat. Mérséklődik a hőség, szombaton a legmagasabb hőmérsékleti érték, már csak 28 fok körül várható - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás:met.hu

Csütörtök délutántól nyugat felől zivatarok kialakulása várható a Dunántúlon. Először az Alpokalján, majd a Kisalföldön fordulnak elő a zivatarok, majd a késő esti órákban az Északi-középhegység térségében is. A zivatarokhoz helyenként felhőszakadás, jégeső és viharos szél (nagyjából 60-80 km/h) társul.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre
Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken a Dunántúl jó részén és a középső megyékben alapvetően felhős idő várható. Hosszabb napos időszakok elsősorban az északkeleti országrészben fordulhatnak elő. Több helyen kell záporra, zivatarra számítani.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, emellett néhány órára a nap is kisüthet. A Nyugat-Dunántúlon megélénkülhet az északi, északnyugati szél. Zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 19, a legmagasabb nappali 24, 28 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap gomolyfelhős, napos idő várható, szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13, 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között valószínű.

.