Hatalmas változás jön az időjárásban - Meteorológiai előrejelzés hétfőtől

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu

2020.08.02. 14:37

Meteorológiai előrejelzés a következő hét napra, augusztus 3-10-ig. Mutatjuk, mikor jön a változás:

A hét elején egy hidegfront hoz felfrissülést, egyre több helyen alakulhat ki zápor, zivatar. Több fokkal visszaesik a hőmérséklet. Újabb felmelegedés a hét második felétől várható.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn az ország keleti, délkeleti felén várható több napsütés. Hétfő délután egy hidegfront érkezik hazánk északnyugati területe fölé. A Dunántúl északi felén alakulhat ki zivatar, majd késő délutántól, estétől a Balatontól délre kezdődhet aktívabb zivatartevékenység. Ehhez később felhőszakadás, viharos szél, esetleg nagyobb jég is társulhat. A napi középhőmérséklet a déli megyékben 25 fok körül, vagy kevéssel afelett alakul.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden a keleti országrészt is eléri a hidegfront. Egyre többfelé várható záporeső, zivatar. A zivatarhoz helyenként felhőszakadás, jégeső, eső is társul. Az ország nagy részén megerősödik, zivatarok környezetében viharossá fokozódik a szél.

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 20 és 26, délkeleten, keleten 26 és 32 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán többfelé számítani kell esőre, záporra, zivatarra. Az északi szelet sokfelé erős lökések kísérik, mely viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 19 és 25, a keleti tájakon 26 és 29 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön fokozatosan csökken a felhőzet. A hét közepétől már nem valószínű számottevő csapadék, már csak néhol alakulhat ki zápor vagy zivatar.  A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Számottevő csapadék nem valószínű, csak itt-ott fordulhat elő futó zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés a hétvégére

A hétvégén gomolyfelhős, napos időre lehet számítani. Csapadék nem valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

.