Hirdetés

Özönvízszerű esőzés jön - Itt a friss 7 napos előrejelzés hétfőtől
pixabay

Özönvízszerű esőzés jön - Itt a friss 7 napos előrejelzés hétfőtől

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.08.30. 14:27

Özönvízszerű esőzés jön - Mutatjuk, mikor. Időjárás-előrejelzés augusztus 31-től szeptember 6-ig. Részletek:

Hirdetés

Hétfőn özönvízszerű esőzés várható nyugaton. Szeptember 1-jén, kedden hűvösebb levegő érkezik hazánk fölé. A hét közepétől pedig kellemes őszi idő várható.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Az év legmelegebb napja után, hétfőn igen nedves levegő érkezik térségünkbe. Főként a Dunántúlon számíthatunk kiadós csapadékra, helyenként özönvízszerű esőzésre. 

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfő délutánra - Forrás:met.hu

Hétfőn a délutáni órákban igen nedves levegő érkezik térségünkbe. A Dunántúlon özönvízszerű csapadékhullás várható. Az ország északnyugati részét eléri a hűvös levegő, ott már jóval 30 fok alatt marad  a hőmérséklet. 

A zivatarokat viharos széllökések kísérhetik. A keleti megyékben még hétfőn is elérheti a napi középhőmérséklet a 25 fokot. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a Dunántúlon 22 és 26, míg keletebbre 27 és 31-32 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden sokfelé várható eső, zápor, főleg keleten zivatar. A ciklonrendszer észak felé hagyja majd el az országot. Este inkább északon, északkeleten valószínű még csapadék. Erős lesz az északnyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14, 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 26 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán gomolyfelhő-képződés várható. Már csak északon fordulhat elő zápor. Hűvösebb levegő lesz felettünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 25 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön pár órás napsütést mindenütt valószínű. Helyenként záporeső előfordulhat. Az északi szél időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés péntekre

A gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható, helyenként záporeső is előfordulhat. Az északnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 27 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés szeptember első hétvégéjére

Szombaton és vasárnap közepesen felhős lesz az ég, csapadék kialakulása nem valószínű. A déli, délnyugati szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23, 28 fok között valószínű.

.