Riasztást adott ki 4 megyére az OMSZ - Mutatjuk a részleteket

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.08.17. 17:47

Zivatarveszély miatt két megye kivételével első és másodfokú figyelmeztetést adtak ki.

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú riasztásokat adott ki Nyugat-Magyarországra az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő délután. Az érintett területeken a következő órákban olyan intenzív záporok, zivatarok lehetnek, amelyek során jelentős mennyiségű csapadék hullhat.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Zivatar
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Zivatar - Forrás:met.hu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Veszprém megye érintett a másodfokú riasztásokkal. Budapesten, Pest, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Somogy, Vas és Zala megyében elsőfokú figyelmeztetés van érvényben.

Zivatarveszély miatt Békés és Csongrád-Csanád megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: délutántól intenzív záporokra kell készülni. Az Észak-Dunántúlon a láncba szerveződő zivatarokat jellemzően 20-30, több helyen 50 milliméternél is több csapadék, 60-70, néhol 80-90 kilométer/óra körüli szél és jégeső kísérheti. Az éjszaka folyamán a zivatarok továbbhaladnak az Alföld és az Északi-középhegység területe felé. Ekkor a zivatarokat felhőszakadás, 60-70 kilométer/órás széllökések és kisméretű jég kísérheti.

Kedden elsősorban a Dél-Dunántúlon, illetve a Duna vonalától keletre, kisebb eséllyel a Dunántúl északi felén is lehet zivatarok kialakulására számítani, amelyeket felhőszakadás, 60-70 kilométer/órás széllökések és kisméretű jég kísérhet.

.