Kiadta a riasztást a meteorológiai szolgálat szerdára - Mutatjuk a részleteket

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.08.05. 01:28

Nagy területen intenzív esőzésre figyelmeztet szerdára a meteorológiai szolgálat. Mutatjuk a részleteket:

Szerdára is országszerte figyelmeztetéseket adott ki zivatarveszély, felhőszakadás és a tartós eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szerdán többfelé valószínű eső, zápor, zivatar. Az északi, északkeleti szél több helyen megerősödik, főként északnyugaton, nyugaton viharossá fokozódik. 

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Zivatar

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Zivatar
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Zivatar - Forrás:met.hu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint zivatarveszély miatt Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyére másodfokú, a többi területre elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Felhőszakadás

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Felhőszakadás
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Felhőszakadás - Forrás:met.hu

A felhőszakadás, vagyis a rövid idő alatt várható sok csapadék miatt is elsőfokú figyelmeztetéseket jeleztek a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Eső

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Eső
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés - Eső - Forrás:met.hu

A 24 óra alatt várható jelentős mennyiségű eső miatt Baranya, Bács-Kiskun, Somogy és Tolna megyére másodfokú, Budapestre, Pest, Csongrád-Csanád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Veszprém, és Zala megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Időjárás-előrejelzés délelőttre

Időjárás-előrejelzés délelőttre
Időjárás-előrejelzés délelőttre - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés délutánra

Időjárás-előrejelzés délutánra
Időjárás-előrejelzés délutánra - Forrás:met.hu

Azt írták: szerdán a zivatarok mellett egyre inkább kiadós esőbe vált át a csapadék, tartós eső leginkább délnyugaton és délen várható. Ezeken a területeken 30-70 milliméter, de lokálisan akár 80-100 milliméter, vagy ezt meghaladó csapadék is összegyűlhet 24 óra leforgása alatt.

Az előrejelzés szerint szerdán a leghidegebb órákban 14-20 Celsius-fok esz. Napközben a Dunántúlon 19-25, a Dunától keletre 26-31 fokig melegszik a levegő.

.