Küszöbön az ősz - Időjárás-előrejelzés péntektől vasárnapig

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.09.24. 13:57

Közelít egy változást hozó front. A frontérzékenyeknek nehéz napok jönnek. Térképes meteorológiai előrejelzés a hétvégére:

Közelít a változást hozó front. Péntektől nagy mennyiségű esők jönnek. A hétvégén már jelentős lehűlés, szél várható.
Egyre inkább megközíti hazánkat egy frontzóna. Hétvégéig több hullámban érkezik, így a csapadék is több hullámban érkezik. Fokozatosan egyre ősziesebbre fordul időjárásunk. A frontérzékenyeknek nehéz napok jönnek. 

Időjárás-előrejelzés péntekre

időjárás pénteken
Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken jelentős változás várható. Pénteken közelít meg bennünket a hidegfront. Ennek köszönhetően a nyugati tájakon elered az eső. Csak kevés helyen süthet ki hosszabb időre a nap. Csapadék a Tiszántúlon nem valószínű. Napközben a szél is megerősödik. Zivatarok körül viharos széllökések is várhatóak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 25 és 30 fok között alakul, de a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység egyes részein csak 20, 24 fok lesz.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra

Szombatra virradóra országszerte várható csapadék. Napközben a középső megyékben fokozatosan megszűnik az eső és már csak a keleti területeken valószínű. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon olykor viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 14 és 18 fok között valószínű, de a Tiszántúlon reggel, délelőtt még 19, 22 fok is lehet.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Vasárnap hajnalra pára, foltokban köd képződhet. Az északkeleti megyékben is egyre kevesebb helyen várható eső. Délnyugaton helyenként kisebb záporokok kialakulhatnak. A hőmérséklet jelentősen visszaesik, közel 10 fokkal.

 A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11 fok között valószínű, nyugaton lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

A frontérzékenyeknek nehéz napok jönnek. 

.