Hirdetés

Meteorológiai előrejelzés a következő 7 napra - Időjárás hétfőtől
MTI/Mónus Márton

Meteorológiai előrejelzés a következő 7 napra - Időjárás hétfőtől

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.09.27. 14:43

Mutatjuk, milyen időjárás várható szeptember végén és október elején:

Hirdetés

Nagy kiterjedésű ciklon alakítja a Kárpát-medence időjárását. Részben napos, szeles és csapadékos időjárás várható szeptember utolsó napjaiban. Október első hétvégéjén pedig késő nyárias hőmérséklet valószínű.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Hétfő hajnalra többfelé várható csapadék. Napközben dél, délnyugat felől felszakadozik a felhőzet, de elszórtan záporok,  zivatarok még kialakulhatnak. A szél többfelé megerősödhet. Nagy lesz a hőmérsékleti különbség a nyugati és keleti, országrész között: Sopron környékén és az Alpokalján csak 15-18, míg a Tiszántúl déli felén 25-26 fok is lehet.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre

Kedden többnyire erősen felhős lesz az ég és szórványosan eső, zápor is kialakulhat. Az északnyugati, nyugati szél sokfelé megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára

Szerdán az ország középső és nyugati részén többórás napsütésre számíthatunk. Keleten többnyire erősen felhős, csapadékos idő várható. Az északnyugati szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre
Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Csütörtökön nyugaton több órára kisüt a nap, keleten több felhő, kevés napsütés ígérkezik. Élénk lesz a nyugati, északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 22 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken többnyire felhős időre számíthatunk szórványosan esővel, záporesővel. A déli szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés szombatra és vasárnapra

Nyugat-Európa fölött ismét egy aktív ciklon jelenhet meg, melynek előoldalán dél felől egy meleg légtömeg áraszthatja el térségünket. Lesznek napos, felhős területek és egy-egy zápor sem kizárt. Szombat vasárnap ismét késő nyárias időjárás várható.
Október első hétvégéjén 25 fok körüli hőmérséklet valószínű.

.