Mutatjuk, milyen idő várható a következő 7 napban - Időjárás október 12-18-ig

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.10.11. 13:57

Meteorológiai előrejelzés hétfőtől vasárnapig.

A hét közepén egy mediterrán ciklon éri el a Kárpát-medencét és változékonyra fordul az idő. Felhős, szeles és csapadékos lesz a hétkezdet. Időjárás-előrejelzés hétfőtől vasárnapig.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Reggel a Dunántúlon várható intenzívebb csapadék, majd átmeneti szünet után a középső és keleti megyékben is kiadós eső várható.
A legkevesebb mennyiség Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében valószínű. A Dunántúlon megerősödik és viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 13 fok között valószínű. 
A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn a Dunántúlon 7 és 13, keleten 13 és 22 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden sokfelé várható eső, zápor, akár nagy területen is jelentős mennyiség csapadék hullhat. Az északi, északnyugati szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 9 és 14 fok között valószínű, de egészen északkeleten ennél pár fokkal melegebb is lehet.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán délnyugat felől csökken a felhőzet. Az ország nagyobb részén változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. 
Csak az északi, északkeleti megyékben marad borultabb az ég és többfelé várható eső, záporeső. Délutántól azonban ott is megszűnik a csapadék. 
A szél napközben sokfelé lesz erős, néhol viharos, csak estére mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb idő. A maximum-hőmérséklet általában 11 és 18 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön délnyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet, és a déli, délutáni óráktól egyre többfelé valószínű eső, záporeső
A szél megélénkül és több helyen kísérhetik erős, viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 9, a csúcshőmérséklet 16 és 22 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Pénteken erősen felhős lesz az ég. Több helyen számíthatunk esőre, záporesőre. A szél keleten is északnyugatira fordul, és többfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés szombatra és vasárnapra

A hétvégén közepesen és erősen felhős időszakok váltakozása, valamint a csapadékhajlam csökkenése valószínű, egyre kevesebb helyen fordulhat elő eső, zápor. Az északnyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

.