Ilyen időjárás várható az október 23-i hosszú hétvégén - Térképeken a részletek

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.10.22. 14:37

Időjárás-előrejelzés október 23-25-ig, péntektől vasárnapig. Térképeken is mutatjuk:

A következő napokban továbbra is meleg levegő érkezik fölénk. Az északkeleti országrészben növekszik a ködhajlam. Délen szinte zavartalan lesz a napsütés. Szombaton jön egy gyenge hidegfront, ami némi változást hoz az időjárásunkban.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre
Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Október 23-án pénteken hasonló időjárás várható mint csütörtökön. Az ország északi és nyugati részén sok lesz a felhő, a pára és a ködfoltok is megmaradhatnak. Az ország déli részén szűrt napsütés valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 14 és 22 fok között valószínű, de a borongós területeken ennél hűvösebb lesz az idő.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton éri el hazánkat egy hidegfront. Párásság, ködfoltok főként hazánk északi, északnyugati felén lehetnek. Megnövekszik a felhőzet, elszórtan előfordulhat eső, zápor. A szél több helyütt megélénkül. A hőmérsékleti maximumok 13 és 19 fok között alakulnak.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap a front elvonul. Délre képződik egy légörvény. Kisebb eső keleten előfordulhat. A Dunántúlon nem valószínű számottevő csapadék. Vasárnaptól már nem lesz olyan tág a hőmérsékleti különbség az északi és déli országrész között. Fagymentesek lesznek az éjszakák. A hőmérsekli maximumok 13-18 közötti várhatók.

.