Meteorológiai előrejelzés péntektől vasárnapig - A hétvégén újabb front jön

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.10.08. 15:07

Meteorológiai előrejelzés a második októberi hétvégére. Mutatjuk a részleteket:

A fátyol és gomolyfelhők mellett szép őszi idő várható a hétvégén. Pénteken és szombaton csapadék nem valószínű. Vasárnaptól nyugat felől már megnövekszik a felhőzet. 

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre
Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken nyugodt, csapadékmentes időjárás valószínű. A fátyol- illetve kevés gomolyfelhő mellett sok napsütésre számíthatunk.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton a fátyol és gomolyfelhők mellett több órás napsütés várható. Napközben csapadék nem lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap eléri a Dunántúlt egy átlagosnál hidegebb légtömeg. Az ország nagy részén erősen felhős vagy borult lesz az ég. Keleten azonban még előfordulhatnak napos időszakok. A nyugati és a középső országrészben többfelé számítani lehet esőre, záporra, keleten csak helyenként valószínű csapadék. A Dunántúlon több helyütt megerősödik az északnyugati, máshol megélénkül az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 22 fok között alakul, de az északnyugati tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

.