Hamarosan egy markáns front érkezik - Időjárás-előrejelzés a következő napokra

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.11.12. 15:07

Itt a meteorológiai szolgálat-előrejelzése a következő napokra.

A hétvégén is marad a borús, párás, helyenként ködös idő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

A hétvégén egy hatalmas kiterjedésű anticiklon alakítja kelet-Európa időjárást. A hét további részében frontmentes időre számíthatunk. Hétfőn érkezik egy hidegfront, mely csak keddre szakítja fel a rétegfelhőzetet. 

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken túlnyomóan borult, párás, néhol ködös idő lesz, inkább csak helyenként vékonyodhat el, szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Szórványosan szitálás is előfordulhat. A leghidegebb órákban 1-6 fok lesz. Napközben 5-10 fokig melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzés szombatra 

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés vasárnapra 

Időjárás-előrejelzés szombatra és vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Szombaton és vasárnap is borult, párás, helyenként tartósan ködös idő várható. A minimumhőmérséklet mindkét nap 2-7 fok között valószínű. A nappali maximumok szombaton és vasárnap is 5-9 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Változékonyabb, változatosabb időjárásra számíthatunk hétfőtől. Egy markáns hidegfront vonul át hazánk felett, többfelé eső, záporeső kíséretében. A felhőzet csak keddre csökkenhet jelentősebben. Kedden az ország több pontján is napsütésre van kilátás.

.