Hirdetés

Markáns hidegfront érkezik - Itt van a legfrissebb előrejelzés vasárnapig
pixabay.com

Markáns hidegfront érkezik - Itt van a legfrissebb előrejelzés vasárnapig

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.11.19. 13:47

Hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg árasztja el az országot. Itt vannak a további részletek:

Hirdetés

Pénteken egy markáns hidegfront vonul át felettünk. A front mögött hideg, sarkvidéki eredetű légtömeg árasztja el az országot. Hétvégétől már reggeli fagyok várhatók.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre
Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Csütörtökön este érkező markáns hidegfront, péntek hajnalra, délelőttre az ország nagy részére meghozza a csapadékot. Több helyen várható - többnyire gyenge intenzitású - eső, záporeső. A hegyekben néhol havaseső-zápor, esetleg hózápor is lehet. Az északi szél többfelé megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Időjárás-előrejelzés szombatra
Időjárás-előrejelzés szombatra - Forrás:met.hu

Szombaton csapadék nem várható, de csípős lesz a hajnal. Napközben sok napsütésre számíthatunk. Helyenként megélénkül az északi, majd a délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de a fagyzugos részeken -6, -9 fokot is mérhetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Időjárás-előrejelzés vasárnapra
Időjárás-előrejelzés vasárnapra - Forrás:met.hu

Vasárnap a hajnali köd feloszlása után napsütésre van kilátás. A délutáni, esti órákban azonban egyre több, egyre vastagabb fátyolfelhő érkezik. Helyenként a szél is megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

.