Friss meteorológiai előrejelzés péntekre és a hétvégére - Már fagy is lehet

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.11.06. 01:27

Időjárás-előrejelzés péntektől vasárnapig. Mutatjuk a részleteket:

A Kárpát-medence időjárását péntek estig egy magasnyomás alakítja, így a köd feloszlását követően gyengén felhős, napos idő lesz a jellemző.​ A következő napokban pedig már fagyokra is készülni kell - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán.

Egyelőre gyenge fagyok fordulhatnak elő, péntek reggelre legnagyobb eséllyel az Északi-középhegységben - főleg Borsodban - lehet gyenge fagy. A Kisalföld tágabb környezetében, valamint az Őrség és a Nyírség egyes részein is megvan az esély fagyokra, ezeken a tájakon a szél időszakos leállása kulcsfontosságú tényező lehet. A középső országrészben pedig a rétegfelhőzet megmaradása/kialakulása akadályozhatja meg, hogy 0 fok alá hűljön a levegő.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás:met.hu
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás:met.hu

Pénteken jórészt mindenhol gyengén felhős, napos idő várható csapadék nélkül. A leghidegebb órákban általában mínusz 2 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de a fagyzugos, derült részeken akár mínusz 4 fok is lehet.

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra - Forrás:met.hu

Napközben 9-14 fokig melegszik a levegő.

Időjárás-előrejelzés szombatra

Szombatra virradó éjjel, majd reggel és estétől sokfelé készülni kell ködre, amely helyenként napközben is hosszabb ideig megmaradhat. A borult, párás, ködös tájakon előfordulhat szitálás is. Napközben napos és párás területek egyaránt lesznek. A minimumhőmérséklet mínusz 3 és plusz 5, a maximumhőmérséklet általában 8 és 14 fok között valószínű, de a tartósabban ködös részeken ennél hidegebb is lehet.

Időjárás-előrejelzés vasárnapra

Vasárnap reggel és estétől is sokfelé lesz sűrű köd. Napközben az ország nagy részén borult, párás, helyenként tartósabban ködös idő várható, de lesznek még néhány óráig napos területek is. A borult, párás, ködös tájakon előfordul szitálás. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5, a legmagasabb hőmérséklet általában 6 és 12 fok között alakul, de a naposabb vidékeken 13, 14 fokot is mérhetnek - olvasható az előrejelzésben.

.