Időjárás-előrejelzés a következő 7 napra - Kiderül, fehér lesz-e az idei karácsony

Időjárási hírek

met.hu/alon.hu - Időjárás

2020.12.20. 14:39

Hamarosan egy front változást hoz.

Karácsonykor érkezhet egy front, ami meghozza a változást. Szenteste napján enyhe, de csapadékos idő; karácsony napjától pedig fokozatos lehűlés kezdődik.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn továbbra is marad a szürkeség. A hegyeink felhőbe burkolóznak, zúzmara képződésre is számíthatunk. A szitálás mellett néhol gyenge eső is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden erősen felhős vagy borult idő várható. Az északi megyékben, illetve a Dunától keletre többfelé várható eső, másutt helyenként lehet gyenge eső, szitálás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára
Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán marad a felhős, vagy borult idő. Északkeleti országrész kivételével több órára a nap is kisüthet. Estétől azonban mindenütt ismét beborul és keleten, északkeleten csapadék is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 13 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés december 24-re, csütörtökre

Időjárás-előrejelzés december 24-re, csütörtökre
Időjárás-előrejelzés december 24-re, csütörtökre - Forrás:met.hu

Szenteste napján, csütörtökön csapadék várható. Marad az erősen felhős vagy borult ég. Az ország nagyrészén eső, zápor valószínű. A déli, délnyugati szél többfelé megélénkül, megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 14 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés december 25-re, karácsonyra

Karácsonykor egész nap erősen felhős vagy borult lesz az ég, estétől azonban északnyugat felől elkezdhet szakadozni a felhőzet. Eleinte többfelé, majd egyre inkább déli országrészben lehet csapadékra számítani. Leginkább esőre lehet számítani. A hegyvidéki területeken, kisebb eséllyel a délnyugati, déli megyékben havas eső, hó is előfordulhat. A szél a Dunántúlon viharossá is fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés december 26-ra karácsonyra

Fokozatos lehűlés kezdődik. Északnyugat felől csökken a felhőzet, napközben felhőátvonulások várhatóak. Helyenként hózáporok is kialakulhatnak. Az északi, északnyugati szél nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +4 fok között valószínű.

.