Hirdetés

Teljesen megbolondult az időjárás - A hétvégén 15 fok is lehet - Mutatjuk, hol
MTI/Balogh Zoltán

Teljesen megbolondult az időjárás - A hétvégén 15 fok is lehet - Mutatjuk, hol

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2020.12.05. 00:17

A meteorológiai szolgálat legfrissebb időjárás-előrejelzése a hétvégére.

Hirdetés

Enyhébb és egyre szárazabb levegő áramlik fölénk. Magyarországon akár 15 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet, mindeközben az Alpokban jelentős havazás várható, akár több méter hó is hullat a hétvégén.

A Nyugat-Európában kimélyült hatalmas ciklon a következő napokban a kontinens nagy részére hatással lesz. A Mediterráneum északi részénél például egy másodlagos központja is lesz, ami arrafelé veszélyes időjárási helyzetet teremthet. Nagy csapadékra van kilátás, az Alpok déli vonulatainál például havazás formájában várható, és a kiadós (több méteres) mennyiség akár lavinaveszélyhez is vezethet.

Mindeközben Magyarországon az erőteljes délkeleti áramlás révén az ilyenkor megszokottól enyhébb lesz az idő: 10-15 fokos maximumok lehetnek. Emellett csapadék se nagyon várható.

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre

Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre
Időjárás-előrejelzés szombat délelőttre - Forrás:met.hu

A hajnali órákban ködfoltos, párás idő valószínű, majd a nap hátralévő részében többnyire napsütés várható. Számottevő csapadék nem lesz. A délkeleti szelet több helyen élénk, az Észak-Dunántúlon és a Dél-Alföldön olykor erős lökések kísérik.

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra

Időjárás-előrejelzés szombat délutánra
Időjárás-előrejelzés szombat délutánra - Forrás:met.hu

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 10 és 15 fok között várható, de néhol hűvösebb is lehet.

Vasárnap délután érkezik csapadék, de csak esőre kell majd készülni. A jelenlegi előrejelzés szerint a jövő héten is csak eső eshet - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

.