Koronavírus - Megkezdték a tájékoztató levelek kézbesítését a nyugdíjasoknak

MTI

2020.12.11. 13:58

Az egyéni sportolás - séta, futás, gyaloglás, kerékpározás - a veszélyhelyzet ideje alatt is megengedett.

A megfelelő táplálkozás és a testmozgás fontosságára hívta fel a figyelmet a fertőzésekkel szembeni védekezés érdekében a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes szavai szerint a védőoltás a fertőzés egy specifikus megelőzési módja, de a fertőzés iránti fogékonyságot számos más tényező, köztük a táplálkozás és a testmozgás is befolyásolja.

Mint mondta, az egészséges, kiegyensúlyozott, megfelelő mennyiségű és minőségű táplálék nagyban segíti a szervezet ellenállóképességét a fertőzéssel szemben, ugyanígy a testmozgásról sem szabad elfelejtkezni.

Az egyéni sportolás - séta, futás, gyaloglás, kerékpározás - a veszélyhelyzet ideje alatt is megengedett - emelte ki. 

Az osztályvezető szólt arról, hogy a posta pénteken megkezdte a nyugdíjasok számára azoknak a tájékoztató leveleknek a kézbesítését, amelyek adatlapját kitöltve és visszaküldve jelezhetik a koronavírus elleni védőoltásra vonatkozó igényüket.

Galgóczi Ágnes elmondta, 6197-tel emelkedett az azonosított új fertőzöttek száma. Meghalt 171, többségében idős, krónikus beteg, kórházban 7841 embert ápolnak koronavírus-fertőzés miatt, közülük 610-en szorulnak lélegeztetőgépre.

.