Részletes meteorológiai előrejelzés a következő 7 napra

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.01.31. 15:37

Időjárási előrejelzés február 1-től február 8-ig, vasárnapig.

Az esős, havas, havas esős hétkezdet után enyhülés jön. A hét közepén, napközben tavaszias időjárás várható; helyenként a 16 fokos hőmérséklet sem kizárt.

Időjárás-előrejelzés hétfőre

Időjárás-előrejelzés hétfőre
Időjárás-előrejelzés hétfőre - Forrás:met.hu

Hétfőn az ország déli felén várható több helyen csapadék: általában hószállingózás, havazás, de a déli határ mentén helyenként havas eső, ónos eső, eső is előfordulhat. A Dunántúl nagy részén, és az Északi-középhegységben általában több órára kisüthet a nap. Estétől több helyen köd képződhet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +5 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés keddre

Időjárás-előrejelzés keddre
Időjárás-előrejelzés keddre - Forrás:met.hu

Kedden hajnalban ködfoltok, illetve rétegfelhőzet képződhet. Másutt általában gyengén vagy közepesen felhős ég mellett többórás napsütés várható. Legfeljebb kevés helyen, ott is csak jelentéktelen csapadék fordulhat elő. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 8 fok között alakul.

Időjárás-előrejelzés szerdára

Időjárás-előrejelzés szerdára - Forrás:met.hu

Szerdán szórványos jelleggel - főleg az ország északi felében - valószínű eső, zápor, éjszaka az Északi-középhegységben gyenge ónos eső sem kizárt. A déli, délnyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -5 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet általában 7 és 13 fok között alakul, de az Északi-középhegységben hidegebb is lehet.

Időjárás-előrejelzés csütörtökre

Időjárás-előrejelzés csütörtökre
Időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Csütörtökön napközben több-kevesebb napsütés várható. Főleg az ország északi felében alakulhat ki elszórt jelleggel kisebb eső, zápor. A délnyugati, nyugati szél megélénkül, többfelé meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, nyugaton az enyhébb idő.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Napközben már többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, elszórt jelleggel várható kisebb eső, futó zápor. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb idő várható.

Időjárás-előrejelzés a hétvégére

Az első februári hétvégén többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég. Vasárnap szórványosan eső, zápor, északkeleten havas eső, hó is előfordulhat. A keleti, délkeleti szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 5 és 12 fok között alakul.

 

.