Hirdetés

Koronavírus - Naplóírásba kezdett egy magyar orvos, miután megkapta a vakcinát
MTI/Mónus Márton

Koronavírus - Naplóírásba kezdett egy magyar orvos, miután megkapta a vakcinát

Védőoltás

alon.hu - Facebook.com

2021.01.03. 10:57

Tapasztalatait 30 napon át követhetjük.

Hirdetés

Január 1-től, 30 napon keresztül követhetjük nyomon Lőrincz M. Ákos Facebook-oldalán, mi történt vele, az oltás előtti néhány órától kezdve. Bár a 2. naptól - azt írja - használhatatlanná vált a fiókja, ezért kezdett bele a Koronás mesék címmel, továddadni a tapasztalatait.

Lőrincz M. Ákos a Semmelweis Egyetemen szerezett PhD fokozatot immunológia témában. Jelenleg belgyógyászként, a Fejér Megyei Szent György Kórház kardiológia osztályán dolgozik. Most épp a Covid-fertőzött betegek ellátását segíti az intenzív osztályon.

Az oltásra való felkészülést, úgy mint pl.: mértéktartó táplálkozás - már előző nap megkezdte. Naplója első napján azt írja, hogy közérthetően és helyenként illusztrálva mutatja be majd a tapasztalatait.

Az oltóközpontba pontosan érkezett - kerülve a torlódást és megelőzve a tömeget - egy rövid orvosi vizsgálatot követően izomszövetbe kapta az első koronavírus-elleni mRNS-típusú oltóanyagot. 30 perces orvosi megfigyelés után, megkapta az oltási igazolást.

A 2. nap, arról számolt be, hogy egyre kevésbé fáj a válla, ahová az oltást kapta, de nincs láza, nem fáj a feje, nem fáradt és nem érzi magát gyengének sem. Az oltással kapcsolatos további benyomásait, élményeit a Facebook Koronás meséktudományos weboldalon tudja elolvasni.

.