Online tartják az Educatio oktatási szakkiállítást

MTI

2021.01.16. 12:03

Szinte az összes felsőoktatási intézményről egy időben kaphatnak információkat a diákok az idén az online térben megrendezendő Educatio oktatási szakkiállításon január 21-23. között.

Az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 51 felsőoktatási intézményről szerezhetnek be információkat az érdeklődők, amely elősegítheti döntésüket a továbbtanulásról a február 15-i jelentkezési határidőig.

Maszlavér Gábor főszervező elmondta: szinte az összes hazai egyetem, illetve felsőoktatási intézmény egyszerre jelenik meg csütörtöktől szombatig az online térben, mintha egy óriási nyílt napot tartanának. Idén utazási nehézségek sem állnak a diákok útjába, otthonról tud bárki tájékozódni az őt érdeklő továbbtanulási lehetőségekről. A program során 32 hazai és 19 külföldi egyetem standját lehet majd meglátogatni. A kiállítók soraiban megjelennek felnőtt- és szakképző helyek, nyelvtanulási és ösztöndíj programok, diákmunka közvetítők, állami nagyvállalatok és multinacionális cégek is.

Az Educatiora regisztrálni itt lehet

Az Educatiora "látogatók" az egyetemek képviselőivel, azaz intézményvezetőkkel, tanárokkal és diákokkal több szinten is kommunikálhatnak: a legtöbb standon meghatározott időben tájékoztató fórumokat tartanak, de privát kérdésekre is biztosítanak lehetőséget live-, illetve videochat alkalmazásokon keresztül.

A kiállítók a leggyakrabban megjelent kérdésekből és az azokra adott válaszokból (Q&A) összeállítást jelenítenek meg az üzenőfalon. A már megszokott színpadi előadások sem maradnak ki a programból, így érkeznek a legfrissebb hírek felvételiről, pontszerzési lehetőségekről, vagy éppen az e-felvételi rendszer használatáról.

A szervezők közlése szerint nemrégiben indult el a regisztráció, de már most több ezren jelezték részvételi szándékukat. A rendszer befogadóképességét szem előtt tartva, naponta két idősávban (egy délelőtti és egy délutáni időintervallumban) biztosítanak belépést. A rendezvény minden látogató számára ingyenes, regisztrálni a rendezvény közben is lehet.

A szervezők idén is biztosítanak iskolai igazolást a tanulóknak, ezúttal letölthető dokumentumként.

.