Kihirdették az Év Magyar Autója díjakat

MTI

2021.03.22. 19:17

Kihirdették immár második alkalommal az Év Magyar Autója díjakat.

Kihirdették immár második alkalommal az Év Magyar Autója díjakat, az Autós Nagykoalíció (ANK) és a Járműipar.hu által szervezett versenyre 22 márka 48 jelölést adott le, a Suzuki Vitara lett az Év Magyar Autója 2021-ben - közölték a szervezők az MTI-vel hétfőn.

Végeredmény (hazai gyártású autók)                                       

1. Suzuki Vitara                               431,95 pont
Év Magyar Autója 2021 díj

2. Audi Q3 Sportback                                   428,45 (ezüst fokozat – oklevél)

3. Mercedes-Benz CLA 250 e                     350,9 (bronz fokozat – oklevél)

Mint írták, most először mindhárom autógyártó nevezett autót a díjra. Így az ebben a kategóriában tavalyi ezüstérmes esztergomi Suzuki Vitara megmérkőzhetett a győri Audi Q3 Sportback és a kecskeméti Mercedes-Benz CLA 250 e modellekkel. Külön érdekesség: mindhárom jelölt autó hibrid, ami jól jelzi, hogy Magyarországon magas színvonalon folyik az autógyártás és nem a múltnak, hanem a jövőnek termelnek ezek az üzemek.

Közölték: minden évben nagy példányszámú online és print lapok elismert autós újságíróiból álló, független szakmai zsűri dönti el, hogy több kategóriában melyik lesz a magyar autópiacon a "legmagyarabb", a "legjobb" és a "legzöldebb" autó. 2021-ben a közönségdíjjal együtt tizenhárom Év Magyar Autója díjat kaptak a hazai forgalmazók és gyártók, további huszonegy dobogós modell pedig oklevélben részesült. Jövőre a szervezőbizottság tervei szerint további kategóriákban is díjazzák az autókat.

A Magyar Év Autója 2021 díjra 29 modellt neveztek, az Év Zöldautója 2021 díjra pedig 16 modellt.

A Magyar Év Autója 2021 elismerést hat kategóriában adták át, ebben a mezőnyben indult a legtöbb autó.
Az Év Zöldautója 2021 díjra két kategóriában nevezhették az importőrök és az autógyártók az autóikat. Egyetlen kritériumnak kellett ezeknek megfelelniük: kevesebb mint 50 gramm/kilométer lehet a szén-dioxid-kibocsátásuk.

.