Nemzetközi Úszóliga - A legjobb magyar úszók már regisztráltak az idei börzére

MTI

2021.05.25. 19:58

A sportág legjobbjai csapatokban küzdenek egymással.

A háromszoros olimpiai bajnok, nagykövet és csapattulajdonos Hosszú Katinka mellett a legjobb magyar úszók is regisztráltak a Nemzetközi Úszóliga (ISL) idei szezonjának a börzéjére.

A 32 éves Hosszú mellett a vasárnap befejeződött budapesti Európa-bajnokságon két aranyérmet nyert Milák Kristóf, az egy-egy arany-, ezüst- és bronzrémet szerzett Kapás Boglárka, valamint Burián Katalin, Jakabos Zsuzsanna, Késely Ajna, Verrasztó Dávid és Telegdy Ádám is ott van a "választható" versenyzők listáján.

A Iron csapat keddi közleménye szerint eddig már közel 800 olyan úszó regisztrált a világ minden részéről, akik a liga által megszabott szintidőkkel rendelkeznek.
Hosszú Katinka elmondta, mivel a 10 csapat összesen 360 versenyzőnek tud helyet biztosítani, ezért nagy harc lesz a csapatokba kerülésekért, ami tovább növeli majd a versenyek színvonalát.

A csapatoknak 15 versenyzőt van lehetőségük megtartani az előző szezonbeli úszóikból; egy további úszó megtartásáról a szurkolók szavazhatnak; további 11 úszó pedig a draftról kerül a csapatokhoz. Ezek után a csapatmenedzsereknek 30 napjuk van arra, hogy a draftra regisztrált, de nem kiválasztott úszókból, egyéni megállapodások keretében feltöltsék a csapataikat maximum 36 főig.

Az ISL idei alapszakaszában augusztus 26. és szeptember 30. között a tavalyi, budapesti eseményhez hasonlóan buborékrendszerben versenyeznek majd a legjobbak a nápolyi Felice Scandone uszodában.

Az alapszakaszt követően novemberben bonyolítják le a rájátszást, december végén vagy január elején pedig a nagydöntőt.

.