A pünkösdi hétvégén változik a vasúti és a buszmenetrend

Pünkösd

MTI

2021.05.22. 08:58

Vasúti és közösségi közlekedés a pünkösdi hétvégén.

Pünkösdvasárnap és -hétfőn a fővárosi közösségi közlekedési járatok az ünnepnapokon, illetve munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint indulnak - tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közleményben.

A 3-as metró a két ünnepnapon Kőbánya-Kispest és a Nagyvárad tér, valamint a Lehel tér és Újpest-központ között jár, a Nagyvárad tér és a Lehel tér között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni. Szombaton a megszokott szombati közlekedési rend lesz érvényben. Ezen a napon a 3-as metró is a megszokott hétvégi rend szerint, a Lehel tér és Újpest-központ között közlekedik, Kőbánya-Kispest és a Lehel tér között pótlóbusszal lehet utazni.

A MÁV-HÉV járatai szombaton a szombati, vasárnap és hétfőn a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint járnak.

A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok - MÁV-Start, Volánbusz, HÉV - a pünkösdi ünnepekhez igazították járataik közlekedési rendjét.

A MÁV közleményben tudatta, hogy a vonatok vasárnap az ünnepi, pünkösdhétfőn a vasárnapi, kedden a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A vasúttársaság arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyári menetrend kezdetéig, június 19-ig már az előszezonnak megfelelően, sűrűbben közlekednek a vonatok Budapest és a Balaton között, és InterCity kocsik is járnak. A Balaton északi partján a vasúti közlekedés május 30-ig szünetel, Székesfehérvár és Balatonfüred között pótlóbusz szállítja az utasokat a "villamosítás" miatt.

Változik pünkösdkor a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is.

Szombaton szabadnapon, pünkösdvasárnap munkaszüneti napon, pünkösdhétfőn a hét első munkanapját és iskolai előadási napját megelőző munkaszüneti napon, kedden a hét első munkanapján és iskolai előadási napján érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járművei.

A bevásárlóközpontok vasárnapi és hétfői zárva tartása miatt egyes járatok menetrendje módosul. A részletek a www.volanbusz.hu oldalon érhetők el.

.