Júliustól indul a Széchenyi Kártya Újraindítási Program

MTI

2021.06.15. 15:27

A lízing is helyet kapott.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Programban a várhatóan szeptembertől elérhető lízingkonstrukciók is segíthetik a magyar vállalkozásokat - hívta fel a figyelmet a Magyar Lízing Szövetség kedden az MTI-nek küldött közleményben.

A közleményben felidézik, július 1-től elindul a Széchenyi Kártya Programban a Széchenyi Kártya Újraindítási Program, amelyben többféle kedvezményes finanszírozási konstrukció található, és lesz támogatott lízingfinanszírozás is.

A részletek még kidolgozás alatt vannak, de az új, rendkívül kedvezményes konstrukció kézenfekvő megoldást jelenthet az eszközberuházást tervező vállalkozások számára, segíthet abban, hogy a lízingcégek továbbra is jelentős szerepet játszanak a gazdaság újraindításában - írták.

A szövetség adatai szerint a lízingpiacon az új kihelyezések összege tavaly 14 százalékkal 639 milliárd forintra csökkent.

A Széchenyi Kártya Újraindítási Programban várhatóan szeptembertől elérhető lízingkonstrukciók segíthetik a finanszírozott összeg bővülését, ám egyelőre nem lehet arra számítani, hogy a 2019 évi, 740 milliárdos kihelyezést a magyar lízingpiac az idén elérje - jegyezték meg.

.