Hirdetés

87 ezren látogattak el a debreceni Nagyerdőbe a 13. Campus Fesztiválra
Campus Fesztivál Facebook

87 ezren látogattak el a debreceni Nagyerdőbe a 13. Campus Fesztiválra

MTI

2021.07.25. 18:24

A fesztiválra pedig csakis védettségi igazolvánnyal lehetett belépni

Hirdetés

Négy nap alatt több mint 87 ezren látogattak el a debreceni Nagyerdőbe a 13. Campus Fesztiválra - közölte vasárnap Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.

"Alapvetően elégedettek lehetünk, az idei év nem a rekorddöntögetésről szólt. Két év után végre szervezhettünk fesztivált, ez a látogatói szám azért is nagy dolog, mert a lakosság 40 százaléka még nem beoltott, a fesztiválra pedig csakis védettségi igazolvánnyal lehetett belépni" - fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Hozzátette: a járványügyi korlátozó intézkedések feloldása után 60 nap maradt a szervezésre. Ez a helyzet nem tette lehetővé, hogy külföldi előadókat is lekössenek, de a közönségnek így sem lehetett hiányérzete: több mint 200 színpadi programból és legalább ugyanennyi egyéb aktivitásból válogathattak a négy nap alatt.     

Jövőre már ismét terveznek nemzetközi produkciókat - fűzte hozzá a fesztiváligazgató.

A fesztivál záróközleménye szerint a legtöbben Majka és Curtis koncertjére voltak kíváncsiak, nézőszámban pedig a pénteki nap volt a csúcspont.

"Jó érzés volt látni, hogy milyen euforikus hangulatba kerültek a zenészek attól, hogy két év után Debrecenben kaphatták meg az első igazán nagy fesztiválos élményüket. Az idei Campus egy olyan találkozási pont volt, ahol együtt lehetett végre a közönség a kedvenc előadóival, azt, hogy ez végre létrejöhetett, egyfajta ünnepként éltük meg" - hangsúlyozta a fesztiváligazgató.

A következő Campus Fesztivált 2022. július 20-24. között rendezik meg.

.