Hirdetés

Művészetek Völgye, Kapolcs - Pénteken megnyitotta udvarait a 30 éves fesztivál
MTI/Vasvári Tamás

Művészetek Völgye, Kapolcs - Pénteken megnyitotta udvarait a 30 éves fesztivál

Kapolcs

alon.hu

2021.07.23. 19:57

40 helyszínen, mintegy kétezer program várja az érdeklődőket 2021. július 23. augusztus 1. között.

Hirdetés

Művészetek Völgye 2021. - Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend

Július 23-val megnyitotta udvarait az ország legnagyobb és legrégebbi összművészeti fesztiválja. Mintegy kétezer programmal készültek az idén.

A Művészetek Völgye különlegessége, hogy három gyönyörű balaton-felvidéki település adja az alapjait, Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend. Az utcák és a környező természet maga a díszlet, az épületek, intézmények pedig átalakulnak a fesztivál ideje alatt.

Koncerthelyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból.

A helyi lakosok vendéglátói a fesztiválnak, motorjai és mozgatórugói az eseményeknek.

Minden helyszínen, udvarban más hangulat és összesen közel kétezer program várja a látogatókat. Könnyűzenei koncertek, irodalmi, színházi, népzenei, komolyzenei és képzőművészeti programok, valamint az előző év sikerén felbuzdulva még több biciklis és gyalogos túra.

A fesztivál 1989-ben Kapolcsi Művészeti napok néven indultak a programok, majd sorra kapcsolódtak a környező települések, és 1996-ban nevezték el a rendezvényt Művészetek Völgyének.

A látogatói csúcsot 2007-ben 260 ezer vendéggel érték el, a következő évben azonban Kapolcsra korlátozódott, 2009-ben pedig "gyakorlatilag megszűnt" a fesztivál.

2010-ben Szőcs Géza akkori szakállamtitkár segítségével élesztették újra a programokat, és vezették be az udvarok rendszerét, 2014-től pedig tulajdonosi szerkezetváltás történt.

Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye főszervezője elmondta, a jubileum alkalmával nemcsak a harmincéves fesztivált, hanem a pandémiás időszakot követően a kultúra és a családok találkozását is ünneplik.

Július 23. és augusztus 1. között tíz napon át több mint 40 helyszínen mintegy kétezer program várja az érdeklődőket.

 

.