Elindult az Együtt kezdtük című film forgatása

MTI

2021.08.14. 18:02

Kerékgyártó Yvonne új alkotása Budapesten, a Balatonnál és Londonban játszódó generációs film, sok zenével.

A napokban kezdődött és szeptember közepéig tart az Együtt kezdtük című film forgatása. Kerékgyártó Yvonne új alkotása Budapesten, a Balatonnál és Londonban játszódó generációs film, sok zenével.

A FOMO forgatókönyvírójának, a Free Entry rendezőjének második nagyjátékfilmje egy felnövéstörténet, amelyben kilenc fiatal találkozik újra tíz évvel az érettségi után - olvasható az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményben.

Mint írják, a könnyed, mégis elgondolkodtató alkotás sok fiatal művésznek ad  bemutatkozási lehetőséget, de olyan ismert színészek is láthatók lesznek a filmvásznon, mint Mucsi Zoltán, Pálmai Anna, Kerekes Éva, Jordán Tamás, Szabó Simon, Zsurzs Kati és Szacsvay László.

A film, amely a Nemzeti Filmintézet támogatásával készül, a tervek szerint 2022 nyarán kerül a magyar mozikba.

Az Együtt kezdtük című alkotás főszereplője Marci és a 12. c osztály többi tagja, akik 2011-ben elballagnak a gimnáziumból. Az érettségi bankettet követően mindenki elindul a saját felnőtté válása útján. Egyesek tovább tanulnak, mások dolgozni mennek - olvasható a film szinopszisában.

A fiatalok a film elején egy összetartó haveri társaságot alkotnak. Az iskolából kikerülve szerteszét indulnak a "nagyvilágba" és próbálják megvalósítani elképzeléseiket és álmaikat. "Aztán napjaink aktuális kihívásaival néznek szembe, így a film könnyedsége mellett hiteles problémákat is felvet" - idézi a közlemény Romwalter Juditot, a film egyik producerét.

Kerékgyártó Yvonne szerint minden filmjénél meghatározó az a helyszín, ahol a történet játszódik, az Együtt kezdtük egyik főszereplője maga a Balaton-felvidék. "Nagyon várom, hogy az elmúlt hónapokban, próbák során összekovácsolódott színészekkel a Badacsony környéki helyszíneken alkossuk meg a film főbb jeleneteit és Babos Tamás kameráján keresztül megörökítsük azt a szépséget, aminek a történetben is dramaturgiai szerepe van" - hangsúlyozza a rendező.

Kerékgyártó Yvonne 2012-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 2011-12-ben a potsdami Filmuniversität Babelsberg Konrad Wolf hallgatója volt. Első nagyjátékfilmje, a Free Entry rendezői különdíjat nyert az SXSW filmfesztiválon. 2020-ban Magyar Filmdíjra jelölték a Hartung Attilával közösen írt FOMO - Megosztod, és uralkodsz forgatókönyvéért.

Az Együtt kezdtük Szentgyörgyi Bálint, Boros O. István és Maruszki Balázs forgatókönyve alapján készül, producere Romwalter Judit és Pék Csaba. Az operatőr Babos Tamás, a vágó Duszka Péter, a látványtervező Valcz Gábor.

A film az Együtt Kezdtük Film Kft. gyártásában valósul meg, koproducere a Sparks Kft., médiatámogatója az RTL Magyarország, magyarországi forgalmazója az InterCom Zrt. - áll a közleményben.

.