Ingyenes koncerttel nyitja a szezont a Budapesti Fesztiválzenekar

MTI

2021.08.22. 15:48

Ingyenes szezonnyitó koncertre vár mindenkit augusztus 25-én a budai Tabánban.

A műsor a BFZ új évadából ad ízelítőt, a részleteket és a darabokhoz fűzött magyarázatait csak a helyszínen osztja meg a közönséggel a karmester, Fischer Iván. A koncert előtt akár a muzsikusoktól is lehet majd bérletet és jegyet vásárolni az új szezonra - közölte a zenekar az MTI-vel.     

A szezonnyitó hangversenyen az új Iván mesél koncertforma is bemutatkozik, a tételek között a zeneigazgató megfordul, hogy röviden a műről beszéljen a közönségnek.     

A koncertre a belépés ingyenes, de védettségi igazolványhoz kötött.     

A Budapesti Fesztiválzenekar az elmúlt három évtizedben számos alkalommal örvendeztette meg a fővárost ingyenes nyári hangversenyeivel, amelyek közül több is különösen emlékezetes marad. Ilyen a délszláv háborúk idején adott koncert, amelyen Fischer Iván meghívására szerb, horvát és bosnyák kórusok együtt énekelték Beethoven 9. szimfóniáját, a 2001-es roma zenészekkel előadott Cigányokkal együtt koncert és az ezreket megtáncoltató 2007-es Keringő-koncert. Hasonló volt a zenekar híres TérTáncKoncert-sorozata is, amelyben több száz vidéki és fővárosi gyerek táncolt együtt évről-évre 2015 és 2019 között.

.