Időjárás-változás jön - Mutatjuk, mikor

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.09.16. 01:27

Frontrendszer vonul át felettünk. Időjárás-előrejelzés csütörtökre és péntekre.

A Kárpát-medencében is vége a nyugalom korának, csütörtök estig egyre inkább a nyugatról érkező frontálzóna veszi át az irányítást az időjárás felett.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre - Forrás:met.hu

Csütörtökön a Tiszántúlra és északkeletre összpontosulnak a vastagabb felhők, máshol a sok fátyol- és gomolyfelhő mellett több-kevesebb napsütés valószínű. Egy frontrendszer vonul át felettünk. A nap első felében kevés helyen, délutántól már elszórtan, nagyobb számban a Dunántúlon alakulhat ki zápor, zivatar. Estétől tovább növekszik majd a csapadékhajlam. A déli, délnyugati szél élénk, főleg a déli megyékben, illetve az Alföldön időnként erős lesz.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 12 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 25 és 31 fok között várható.

Időjárás-előrejelzés péntekre

Időjárás-előrejelzés péntekre
Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken nyugatról kelet felé egy csapadékzóna vonul át felettünk. A hidegfront is megérkezik. Sokfelé kell záporra, zivatarra számítani. A délnyugati, majd északnyugati szél megélénkül, több helyütt megerősödik. A hőmérséklet is mérséklődik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 19 és 26 fok között várható.

.