Öt érmet szereztek a magyarok a katonai öttusa-világbajnokságon

MTI

2021.09.04. 21:56

Öt magyar érem a katonai öttusa-világbajnokságon.

Öt érmet, közte két aranyat szereztek a magyar versenyzők a Lengyelországban rendezett katonai öttusa-világbajnokságon.

A lengyelországi öttusabázison, Drzonkówban remek magyar eredmények születtek - amint arról Kállai Ákos női szövetségi kapitány, a csapat vezetője az MTI-t tájékoztatta.

"A férfiak váltóversenyében ezüstéremmel hangolt a Demeter Bence, Kasza Róbert kettős, majd a hagyományos versenyben is jól szerepeltek a fiúk: Demeter arany-, Bruckmann Gergő bronzérmes lett, Kasza a tizenötödik helyen ért célba, és a csapat egységes teljesítményt nyújtva szintén a dobogó tetejére állhatott" - mondta a kapitány, majd hozzátette, hogy a vívás ezúttal is meghatározó szám volt. A fiatal Bruckmann 21 győzelmet szerzett a páston, és ezzel megalapozta jó szereplését.

"Gergő végre pozitívan jött ki az éremért folyó versenyből, élni tudott a lehetőséggel, nem nyomta össze a tét. A rutinos Demeter két győzelemmel kevesebbet szerzett ugyan, de a többi számban jól teljesítve viszonylag könnyedén lett aranyérmes" - foglalta össze a történteket Kállai Ákos.

A nőknél rajthoz állt a friss olimpiai bronzérmes Kovács Sarolta, aki két fiatal versenyzővel, Guzi Blankával és Simon Saroltával az oldalán csapatban bronzérmet nyert. Egyéniben Guzi hatodik, Simon nyolcadik, Kovács tizenötödik lett.

"Nagyon jó záró számot teljesítettek a lányok, az ötödik helyről futottak fel a harmadikra" - összegzett Kállai Ákos.

.