Új podcast platformot indít a Magyar Telekom

MTI

2021.10.12. 10:57

Csaknem 800 000 ember hallgat heti rendszerességgel podcastet.

A podcast.hu oldalon hamarosan új podcast platformot indít a Telekom a legjobb magyar podcastek számára - közölte a Magyar Telekom hétfőn az MTI-vel.

Kiemelték, a podcast.hu platformon Magyarországon egyedülálló módon lehetővé teszik a szöveg alapú kereshetőséget a podcastek között. A tartalmi keresés mindeddig nagy hiányossága volt a médiumnak, így a podcast.hu-n a felhasználók eligazodását egy szövegfelismerő algoritmus segíti, amely a műsorokban elhangzó beszélgetést írott szöveggé alakítja, így a felületen lehetővé válik az elhangzott szövegekre és szövegrészletekre való keresés.

A közlemény szerint a Telekom csaknem két éve indította el Magenta podcast csatornáját, amelyen szakértők segítségével párbeszéd zajlik a mindennapokról az embereket körülvevő digitális világról. A csatorna mára meghatározó szereplője lett a hazai podcast-piacnak.

Kutatások szerint csaknem 800 000 ember hallgat heti rendszerességgel podcastet, ezért a vállalat célul tűzte ki, hogy könnyebbé és egyszerűbbé teszi a felhasználók adás-keresését a digitális térben.

.