A könnyed és klasszikus műfajok képviselői is fellépnek a Müpa év végi és 2022-es programjain

MTI

2021.11.25. 18:57

A könnyed és klasszikus műfajok képviselői is fellépnek a Müpa év végi és 2022-es programjain.

Az ünnepi időszakban és a 2021/22-es évad második felében is kivételes előadókkal, a könnyed és klasszikus műfajok legnevesebb képviselőivel várja a nézőket a budapesti Müpa.

 A korábban bejelentett produkciókon túl olyan ikonikus formációk koncertjeivel készül az intézmény, mint az Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra, Charles Lloyd, Daniel és Michael Barenboim, a Clayton-Hamilton Jazz Orchestra és Lee Ritenour - közölte a Müpa csütörtökön az MTI-vel.     

Emir Kusturica  és együttese, a balkáni hangulatú zenét játszó No Smoking Orchestra december 27-én lép a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadára.  

Tíz év után tér vissza a Müpába a szaxofonos Charles Lloyd a 2015-ben megjelent Wild Man Dance című koncertlemez anyagával 2022. január 12-én. Daniel Barenboim zongoraművész és Michael Barenboim hegedűművész Mozart műveiből ad kamaraestet 2022. január 26-án.     

Jövő tavasszal Lee Ritenour és Dave Grusin, majd a Clayton-Hamilton Jazz Orchestra is fellép, valamint folytatódik Palya Bea 2015-ben útnak indított koncertsorozata, amelyen a Törökországban élő Michal Elia Kamalt és együttesét, a Light in Babylont látja vendégül.

.