Európa-liga - A becsületpontokért küzdhet a Ferencváros - ELŐZETES

Labdarúgás

MTI

2021.11.24. 22:17

Korábbi eredménye, további mérkőzések.

A pont nélkül sereghajtó és már biztosan búcsúzó Ferencváros csütörtök este a spanyol Real Betis vendége lesz a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában.

A magyar bajnok mindenképpen csoportja utolsó helyén zár, így számára legfeljebb az a tét, hogy a 32 csapatos mezőnyben utolsóként megszerezze becsületpontját vagy pontjait a sorozatban.

Peter Stöger vezetőedző együttesének nem lesz könnyű dolga, mivel a csoport második helyen álló andalúziai ellenfele a továbbjutásért küzd, és csak akkor tartja meg biztosan lépéselőnyét a harmadik Celtic Glasgow gárdájával szemben, ha begyűjti a három pontot. Sőt, a spanyolok akár tovább is juthatnak győzelem esetén, amennyiben a skót riválisuk alulmarad a másik találkozón.

A Ferencváros kiváló főpróbát tartott az újabb európai fellépése előtt, ugyanis az OTP Bank Liga hétvégi rangadóján könnyedén verte 3-0-ra a MOL Fehérvárt, így továbbra is éllovas a magyar élvonalban. A sevillai gárda szintén nyert a spanyol bajnokságban, méghozzá a kieső helyen álló Elche vendégeként, és az előkelő ötödik helyről várja a La Liga folytatását.

A két csapat első, szeptemberi találkozóján bár a Real Betis 3-1-re diadalmaskodott a Groupama Arénában, a magyarok egyenrangú ellenfelei voltak az esélyesebb riválisnak.

A csoport másik találkozóján az éllovas Bayer Leverkusen a Celtic Glasgow együttesét fogadja, a németeknek már a pontszerzés biztos továbbjutást ér, míg a skótoknak legalább egy pontra szükségük van, hogy saját kezükben tartsák a sorsukat. Ha kikapnak és a Betis nyer, akkor a Celtic biztosan harmadik helyen zár, s így átkerül a Konferencia-ligába.
    A 18.45-kor kezdődő Real Betis-Ferencváros mérkőzést a francia Ruddy Buquet vezeti, az összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

    Európa-liga, G csoport, 5. forduló:
Real Betis (spanyol)-FERENCVÁROS 18.45
Bayer Leverkusen (német)-Celtic Glasgow (skót) 18.45

    A csoport állása:
1. Bayer Leverkusen  4  3 1 -  11- 2  10 pont
2. Real Betis        4  2 1 1   8- 9   7
3. Celtic Glasgow    4  2 - 2   8-10   6
4. FERENCVÁROS       4  - - 4   4-10   0
    A csoport első helyezettje a nyolcaddöntőbe jut, míg a második a Bajnokok Ligája nyolc csoportharmadikjának egyikével játszik a 16 közé kerülésért. Az El-csoportharmadikok a Konferencia-liga egyenes kieséses szakaszában folytatják.

    Korábbi eredmények:
    1. forduló:

Real Betis-Celtic Glasgow 4-3 (2-2)
Bayer Leverkusen-FERENCVÁROS 2-1 (1-1)
    2. forduló:
Celtic Glasgow-Bayer Leverkusen 0-4 (0-2)
FERENCVÁROS-Real Betis 1-3 (1-1)
    3. forduló:
Real Betis-Bayer Leverkusen 1-1 (0-0)
Celtic Glasgow-FERENCVÁROS 2-0 (0-0)
    4. forduló:
FERENCVÁROS
-Celtic Glasgow 2-3 (1-2)
Bayer Leverkusen-Real Betis 4-0 (1-0)

    A csoport további programja:
    6. forduló, december 9.:

FERENCVÁROS-Bayer Leverkusen 21.00
Celtic Glasgow-Real Betis 21.00

.