Szoftverrel segíti az állam, hogy töröljük az adatainkat az eszközeinkről

MTI

2021.11.25. 13:01

Új digitális eszköz vásárlása után a dobozon szereplő kóddal fel lehet lépni a médiahatóság honlapjára, ahol egy szoftver segít nekünk.

A magyarországi adatvédelem új korszakkezdetének nevezte az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli adásában a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára, hogy december 1-jétől az állam által biztosított ingyenes szoftverrel törölheti mindenki személyes adatait a digitális eszközökről.

Tuzson Bence elmondta: a megoldás lényege, hogy új digitális eszköz vásárlása után a dobozon szereplő kóddal fel lehet lépni a médiahatóság honlapjára, ahol az informatikában járatlanok által is érthető szoftver segít a régi készüléken tárolt fényképek, telefonszámok, e-mailek, helykoordináták törlésében.

Megjegyezte, az adatok az eszközökön végzett törlés után is visszakereshetők lesznek, ahogyan a ceruzával írt és kiradírozott szöveg sem tűnik el teljesen a lapról.

Az államtitkár hangsúlyozta: a magyarok  egyre tudatosabbak abban, mit tesznek közzé magukról digitálisan, a kormányzat pedig most ahhoz nyújt segítséget, hogy elektronikus eszközeiken keresztül se férhessenek hozzá illetéktelenek az adataikhoz.

.