Figyelmeztetést adott ki az OMSZ 8 megyére - Itt a friss előrejelzés december 24-re

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2021.12.24. 01:27

Nyolc megyére figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Többfelé első-, egy megyére másodfokú figyelmeztetést is kiadott az ónos eső veszélye miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Ónos eső

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés péntekre - Ónos eső - Forrás:met.hu

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint Nógrád megyére adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Emellett Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Győr-Moson-Sopron, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom megyére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Azt írták: az éjféli óráktól péntek délelőttig tartó havazásból az Északi-középhegység térségében akár 3, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye keleti felében akár 5 centiméternyi hó is hullhat.

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre

Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre
Időjárás-előrejelzés péntek délelőttre - Forrás:met.hu

Ónos esőre, fagyott esőre elsősorban a Dunántúl északi részén, a Dunakanyar térségében, valamint a hajnali óráktól már az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében is számítani lehet. Nógrád megyében akár 1 millimétert meghaladó ónos csapadék is eshet. A délelőtti órákban várhatóan fokozatosan vált át esőbe a csapadék, legkésőbb az északkeleti területeken.

Megélénkül a déli, délnyugati szél, amely késő estétől sokfelé meg is erősödik, pénteken egy-egy viharos lökés is lehet. 

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra

Időjárás-előrejelzés péntek délutánra
Időjárás-előrejelzés péntek délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb hőmérséklet az esti órákban állhat be, ekkor 0, -6 fok valószínű, majd reggelre több fokot melegszik az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken általában 3 és 13 fok között alakul, délnyugatról északkelet felé haladva számíthatunk az alacsonyabb hőmérsékletekre.

Korábbi figyelmeztetésében a meteorológiai szolgálat azt írta: az ünnepi hétvégén hó, ónos eső és eső várható. Melegszik is az idő, néhol 10 foknál is több lehet.

.