A Magyar Korcsolyázás Napja immár negyedszer

MTI

2022.02.22. 22:35

A szurkolók és rajongók együtt korizhattak.

Magyarország történetének első téli olimpiai aranyérmét éppen négy éve nyerte meg a férfi váltó rövidpályás gyorskorcsolyában, ennek apropóján pedig immár negyedszer rendezték meg a Városligeti Műjégpályán a Magyar Korcsolyázás Napját.

A hangulat ezúttal még a szokottnál is emelkedettebb volt, mivel dupla ünneplésre került sor, a vasárnap befejeződött pekingi játékokon ugyanis Liu Shaoang újabb történelmi diadalt aratott 500 méteren, ráadásul az 1000 méteren és a vegyes váltóval kiérdemelt bronzzal Magyarország minden idők legjobb téli olimpiai szereplésével zárt a kínai fővárosban.

A szurkolók és rajongók együtt korizhattak a négy évvel ezelőtti és mostani hősökkel, akik készséggel osztogatták az aláírásokat és tettek eleget minden kérésnek közös fotóra. Talán az egyetlen csalódott ember a páros műkorcsolyázó Magyar Márk volt, aki koronavírus-fertőzése miatt nem tudott rajthoz állni Pekingben. Mint a 31 éves versenyző az MTI-nek elismerte, még nem tudta teljesen feldolgozni a történteket. Elmondása szerint a tervei nem változtak a történtek hatására, azaz a szezon végén visszavonul, de hogy indul-e a márciusi világbajnokságon, az még nem dőlt el, többek között párjával, Ioulia Chtchetininával is egyeztetnie kell erről, de csak akkor állnak rajthoz, ha mentálisan készen állnak rá.

Knoch Viktor, a Phjongcshangban győztes staféta már visszavonult tagja elárulta, jó érzés felidézni a történelmi diadalt, de érzelmileg jobban átérezte a négy éve történteket, amikor Pekingben Liu Shaoang ismét a dobogó tetejére állhatott, mint most az évfordulón.

Az eseményen a rövidpályás gyorskorcsolyázók berkeiben elterjedt a hír, hogy Montreal helyett a lengyelországi Gdanskban rendezik majd meg a márciusi világbajnokságot.

.