Értékes régi kellékeket loptak el A korona 5. évadának forgatásakor

MTI

2022.02.24. 22:10

A sikersorozat 5. évadát jelenleg forgatják, még idén bemutatják.

A Korona című Netflix-sorozat 5. évadának forgatásakor 150 ezer font (66 millió forint) értékű, kellékként használt régiséget loptak el Dél-Yorkshire-ből.

A tárgyakat Doncasterben emelték el három járműből múlt szerdán - idézte a BBC hírportálja csütörtökön a helyi rendőrség közleményét.

Az ellopott régiségek között volt egy ritka Fabergé-tojás másolata, melynek eredetijét II. Erzsébet nagyapja, V. György vásárolta 1933-ban.

A rendőrséget február 16-án délután hívták az autókból ellopott tárgyak miatt. A szóvivő elmondta, hogy a járműveket feltörték és számos kelléket magukkal vittek a tolvajok.

"A rendőrök kivizsgálták az esetet, de kimerítették a nyomozás minden létező irányát. Az esetet archiválták új nyomvonalakra várva" - tette hozzá.
A Netflix streamingszolgáltató közölte, reméli, hogy a régiségeket megtalálják és "biztonságban visszajuttatják" őket.
"Pótoljuk a kellékeket. Nem várható, hogy a forgatás leálljon" - tette hozzá a cég.

A sikersorozat 5. évadát jelenleg forgatják, még idén bemutatják. A sorozat új részeinek középpontjában az 1990-es évek eseményei lesznek, úgy tudni, más sorsdöntő események mellett feldolgozzák azt a tévéinterjút is, melyet Diana hercegnővel készített Martin Bashir.

.