Hét magyar film audionarrációval is elérhető a FILMIO-n

MTI

2022.02.06. 12:05

A látáskárosult előfizetők audionarrációval élvezhetik a legendás Macskafogó című rajzfilmet is.

Hét magyar film, köztük az Oscar-jelölt Testről és lélekről, a legendás Macskafogó című rajzfilm, valamint a Kincsem című film audionarrációval is elérhető a filmintézet streaming platformján, a FILMIO-n - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet (NFI) szerdán az MTI-t.

Az audionarrációs kíséret az NFI és az AKKU - Az Akadálymentes Korlátlan Kultúráért Egyesület összefogásának köszönhetően készült el - közölték.

A Herendi Gábor rendezte Kincsem című, az 1986-os, Ternovszky Béla rendezte Macskafogó és az Enyedi Ildikó rendezte, Oscar-jelölt Testről és lélekről című romantikus dráma mellett elérhető még Tímár Péter rendezése, a Csinibaba, az egyik legnagyobb magyar közönségsiker, valamint Bacsó Péter szatírája, A tanú című kultfilm is.

A látáskárosult előfizetők audionarrációval élvezhetik továbbá a Salamon király kalandjai című családi rajzfilmet, valamint az Európai Filmakadémia 2021-es életműdíjával kitüntetett Mészáros Márta legutóbbi rendezését, az Aurora borealis - Északi fény című filmet.

Az NFI filmtára, a FILMIO csaknem négyszáz magyar filmet kínál, majdnem az összes magyar nyelvű akadálymentes felirattal is elérhető a SINOSZ - Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és a Nemzeti Filmintézet együttműködésének köszönhetően - áll a közleményben.

.