Megkapták a fegyverpénzt a rendvédelmi dolgozók is

MTI

2022.02.10. 19:10

A hathavi illetménynek megfelelő juttatásban főszabályként az aktív szolgálatot ellátó hivatásos állományúak részesültek.

A rendvédelemben hivatásos jogviszonyban állók számlájára 2022. február 10-én a Belügyminisztérium átutalta a "fegyverpénzt" - tájékoztatta a tárca csütörtökön az MTI-t.

Magyarország Kormánya ezzel a jelentős, egyszeri juttatással is elismeri a hivatásos szolgálatot ellátók hazánk kiegyensúlyozott közrendje és közbiztonsága, határaink védelme és a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében végzett elkötelezett munkáját - áll a közleményben.

A "fegyverpénzt" a Belügyminisztérium és irányított szervei 58 054 hivatásos állományú tagjának utalták át - tették hozzá.

Mint írták: a hathavi illetménynek megfelelő juttatásban főszabályként az aktív szolgálatot ellátó hivatásos állományúak részesültek.

Ugyanakkor, a kormány családbarát politikájával összhangban, a juttatásban azok a hivatásos állományúak is részesültek, akik jelenleg gyermekgondozás céljából vannak távol szolgálati helyüktől, a próbaidejüket töltők pedig a próbaidő eredményes letöltését követően kapják meg a "fegyverpénzt" - fűzték hozzá.

Arra is emlékeztettek, hogy a hivatásos állomány illetménye 2022. január 1-jétől 10 százalékkal emelkedett, ezt az intézkedést követte a "fegyverpénz" átutalása.

A Kormány két intézkedése azt jelenti, hogy a hivatásos állomány idén közel 197 milliárd forinttal több pénzt visz haza, mint 2021-ben - olvasható a Belügyminisztérium közleményében.

.