Az Ivan & The Parazol könyvespolca a Várkert Bazárban

MTI

2022.03.25. 13:05

A Várkert Irodalom új sorozatában: a Nagyok nagyjai széria vendége lesz.

Legkedvesebb költőikről, íróikról vallanak művészek és gondolkodók a Várkert Irodalom új sorozatában: a Nagyok nagyjai széria vendége lesz március 29-én az Ivan and The Parazol két tagja is.

 A Várkert Bazár Rendezvénytermében Ugron Zsolna író meghívására érkezik Vitáris Iván énekes, Balla Máté gitáros és Nagy Katica színésznő. A szövegek hol dalban, hol prózában, hol duóban vagy éppen trióban fognak elhangzani - közölték a szervezők az MTI-vel.

Március 29-én a klasszikus és fantasy, hazai és világirodalom egyszerre kerül terítékre: Szerb Antal és J. R. R. Tolkien 20. századi karaktereit idézik meg a vendégek. Mítoszokon és személyes vallomásokon, háttérsztorikon és drámai életutakon keresztül pillanthatunk be két rockzenész könyvtárába.

Mint írták, a Várkert Irodalom új sorozatában lesznek olyanok, akikről tudjuk, hogy sokat olvasnak, és olyanok is, akikről talán nem az olvasás jut először eszünkbe.

A klasszikus vagy kortárs művek személyes vallomásokon, történeteken, anekdotákon keresztül kerülnek néha váratlan, szokatlan kontextusba. "A Nagyok nagyjai spontán utazás a meghívott vendégek személyes könyvtárába, ahova néha váratlan kerülő utakon vagy éppen meghökkentő rövidítéseken jutunk el" - áll a közleményben.

.