Magyar kupa - Újabb csapat jutott a négy közé

Labdarúgás

MTI

2022.03.01. 22:43

További mérkőzések:

A bajnoki címvédő és éllovas Ferencváros 1-0-s győzelmet aratott a Budapest Honvéd vendégeként a labdarúgó MOL Magyar Kupa kedd esti negyeddöntőjében, így a Paks után másodikként jutott a négy közé.

A zöld-fehérek 23 diadalukkal csúcstartók a sorozatban.

MOL Magyar Kupa, negyeddöntő:
Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
-----------------------------------------
Bozsik Aréna, 3701 néző, v.: Berke
    gólszerző: Nguen (23.)
    sárga lap: Traoré (37.), Petruszenko (70.)

    Budapest Honvéd:
    ----------------
Tujvel - Doka, Batik, Lovric, Tamás K. (Petkovic, 36.) - Petruszenko, Kadiri (Hidi, 57.) - Jónsson (Bőle, a szünetben), Zsótér, Drazic (Nagy D., a szünetben) - Traoré (Lukic, 57.)

    Ferencvárosi TC:
    ----------------
Dibusz - Wingo, Blazic, Kovacevic, Civic - Laidouni, Esiti - Auzqui (Mak, 60.), Zachariassen (Botka, 76.), Nguen (Loncar, 91.) - Boli (Bassey, 60.)

Az első perctől a Ferencváros futballozott jobban és veszélyesebben, a játékrész derekán pedig góllá érett a zöld-fehérek fölénye. A kispestiek hátrányban sem tudtak újítani, középpályájuk olyannyira súlytalan volt, hogy elvétve is alig jutottak el a rivális kapujáig, ellenben a vendégeknek még számos lehetőségük volt a szünetig, hogy megduplázzák az előnyüket, egy ízben a kapufa segítette ki a remekül védő Tujvelt.

A két szélső lecserélésével ha nem is vált veszélyesebbé a Honvéd, de legalább stabilizálta a védekezését a folytatásra. A hazaiak első nagy lehetőségére több mint hatvan percet kellett várni. A hátralévő időben a Honvéd próbálkozott becsülettel, de igazán nagy nyomást nem sikerült kifejtenie a szervezetten és stabilan futballozó riválissal szemben, így a Ferencváros megőrizte minimális előnyét a lefújásig.

Korábban:
Kolorcity Kazincbarcika SC (NB III)-Paksi FC 0-1 (0-0)

Szerdán játsszák:
Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-Újpest FC 20.00

Csütörtökön játsszák:
ETO FC (NB II)-MOL Fehérvár FC 20.00

.