Biztonságos közlekedést népszerűsítő kampányt indított NÚSZ

MTI

2022.05.12. 10:10

A kampány célja, hogy a közlekedésben résztvevők minél szélesebb körében a tudatos, egymásra odafigyelő, higgadt és toleráns magatartás legyen a természetes.    

A biztonságos közlekedést népszerűsítő kampánnyal csatlakozik idén is a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) a Közlekedési Kultúra Napjához.

A NÚSZ az MTI-nek küldött közleményében azt írta: a kampány célja, hogy a közlekedésben résztvevők minél szélesebb körében a tudatos, egymásra odafigyelő, higgadt és toleráns magatartás legyen a természetes.     

Kiemelték: NÚSZ Zrt. felelősen gondolkodó állami szervezetként évek óta komoly szerepet vállal a biztonságos, kulturált közlekedés népszerűsítésében, ezért is indította útjára immár második alkalommal a "közlekedjbiztonságosan" kampányát.     

Az edukációs videósorozat első részében Hoffer Zsolt rendőr alezredes, vezetéstechnikai oktató összegzi a legfontosabb szempontokat, amelyekre a közlekedés során figyelni kell. A videó a NÚSZ Zrt. YouTube csatornáján érhető el.     

A videósorozatban érintik  a  vezetést zavaró tényezők, a vezetés közbeni telefonálás, vagy éppen a hosszabb utazásoknál, nyaralásoknál jelentkező monotóniatűrés témakörét  - ismertették.     

Idén a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. tovább bővíti a tavaly létrehozott széles társadalmi összefogást, a kampányban a Hungarian Police Rallye Team (HPRT) mellett együtt dolgozik majd a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanáccsal és a Magyar Autóklubbal is, valamint a többszörös nemzetközi autósport bajnokcsapattal, a M1RA-val.

.