Marad a hőség, de nem sokáig - Markáns hidegfront hoz lehűlést - Már azt is tudjuk, mikor

Időjárási hírek

MTI/met.hu - Időjárás

2022.07.28. 01:27

Marad a hőség. De nem sokáig! Itt a csütörtöki időjárás-előrejelzés.

Csütörtökön már melegebb légtömegek érik el térségünket.

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre

Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre
Figyelmeztető időjárás-előrejelzés csütörtökre - Forrás:met.hu

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre

Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre
Időjárás-előrejelzés csütörtök délelőttre  - Forrás:met.hu

Csütörtökön napos idő valószínű fátyol- és gomolyfelhőkkel. Az Északi-középhegységben, valamint az északnyugati térségben alakulhat ki egy-egy zápor, kis eséllyel zivatar.

Éjszaka elsősorban a Dunántúl északi részein élénk lökések kísérik az északi szelet, majd hajnalban a legtöbb helyen mérséklődik a légmozgás. Napközben csak helyenként élénkülhet meg az északkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 21 fok között alakul, de a hidegre érzékeny helyeken ennél alacsonyabb értékeket is mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 30 és 36 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra

Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra
Időjárás-előrejelzés csütörtök délutánra - Forrás:met.hu

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 14 és 21 fok között alakul, de az északkeleti völgyekben alacsonyabb értékeket is mérhetünk. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtök 30 és 36 fok között valószínű.

Időjárás-előrejelzés péntekre 

Péntek este az eddigieknél erősebb hidegfront éri el az országot, amelynek hatására országszerte lehűl a levegő és többfelé csapadék is várható.

Anticiklon peremére kerül a Kárpát-medence és a hőmérséklet is kissé emelkedik. Tőlünk nyugatra viszont egy légörvény van születőben, amely hétvégén megszünteti a hőséget.

Időjárás-előrejelzés péntekre - Forrás:met.hu

Pénteken is hasonló idő várható 31-37 fokos csúcsértékekkel. Ekkor viszont már az országtól nyugatra ciklon kezd "kimélyülni", és ennek frontja péntek este megközelíti a Kárpát-medencét is. 

A front hatására többfelé várható zápor, zivatar. Továbbá a szél is megerősödik és országszerte visszaesik a hőmérséklet.

.