Továbbra sem közlekednek a vonatok Biatorbágy és Herceghalom között

MTI

2022.07.11. 13:55

Jelentős korlátozások vannak érvényben a Budapest-Hegyeshalom vasúti vonalon.

A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon hétfőn is jelentős korlátozások vannak érvényben, Biatorbágy és Herceghalom között továbbra sem lehetséges a közlekedés - közölte a Mávinform hétfőn az MTI-vel.

Azt írták: a vasárnap hajnali balesetben kisiklott teherkocsik beemelésével és az egyik pályatest helyreállításával várhatóan hétfő estére végeznek. Ezt követően kezdődik a másik pályarész helyreállítása.

Biatorbágy és Herceghalom között előreláthatólag csak hétfő este indulhat meg egy vágányon, sebesség- és menetrendi korlátozásokkal a vonatközlekedés. A másik pálya helyreállítása és a forgalomnak való visszadása kedden reggel várható - írták.

A bevezetett forgalmi változásokról közölték: az S10-es vonatok megosztva, a Déli pályaudvar és Biatorbágy, valamint Herceghalom és Győr között közlekednek, a G10-es vonatok nem közlekednek, kivéve a Budapest-Kelenföldről 16.17-kor Győrbe induló járatot (9314), mely Herceghalom és Győr között közlekedik, az S12-es vonatok megosztva, a Déli pályaudvar és Biatorbágy, valamint Tatabánya és Oroszlány között közlekednek, a soproni InterCity vonatok és a szombathelyi Savaria InterCity-k csak Győr-Sopron, illetve Győr-Szombathely között közlekednek, a Ljubljanába közlekedő Dráva (IC 310, IC311) és a Grazba közlekedő Mura nemzetközi InterCity (IC 312, IC 313) csak Győrig, illetve Győrtől közlekednek, a bécsi EuroCity-k, a müncheni, zürichi railjet-ek csak Bicskéig közlekednek, illetve onnan is indulnak vissza.

Vonatpótló buszok közlekednek a belföldi vonatok helyett Biatorbágy és Herceghalom, a nemzetközi vonatok helyett Biatorbágy és Bicske között.

Elfogadják a vasúti jegyeket és bérleteket a Biatorbágyot, Herceghalmot és Bicskét érintő menetrendszerinti Volánbusz járatokon, valamint az M4-es metrón.

Székesfehérvár felé kerülő útvonalon, hosszabb menetidővel közlekedik a Münchenből érkező Kálmán Imre EuroNight (EN 463), a Berlinből, Prágából, Varsóból érkező Metropol EuroNight (EN 477), valamennyi Budapest és Prága között közlekedő RegioJet (RJ 1031, RJ 1032, RJ 1035, RJ 1036).

.