Augusztus 20.- Ünnepi elismeréseket adott át Pénzügyminisztérium

MTI

2022.08.20. 00:17

Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt és Magyar Ezüst Érdemkereszt díjakat.

A megváltozott, válságosra fordult körülmények között akkor tudunk boldogulni, ha megőrizzük önállóságunkat és nemzeti értékeinket - emelte ki Tállai András a Pénzügyminisztérium (PM) augusztus 20. alkalmából rendezett ünnepségén a tárca közleménye szerint.

A PM parlamenti államtitkára emlékeztetett: a háborús körülmények során a kormány még több figyelmet fordít a családok megerősítésére, a munkahelyek megtartására, és a nyugdíjasok védelmére.

Tállai András elmondta, hogy a jelenlegi helyzetben különös súlya van annak, hogy mindennap megélhetjük, hogy első királyunk olyan országot hagyott ránk, amelynek népe a mai napig megőrizte nemzeti karakterét, büszkeségét és a szabadsághoz, a szabad döntéshez való ragaszkodását. Szent István ugyanakkor ránk hagyta azt a szilárd hitet is, hogy a viharok, megpróbáltatások és fenyegetettségek közepette se adjuk fel értékeinket - húzta alá az államtitkár.

Tállai András hangsúlyozta, hogy a jelenlegi helyzetben a magyar kormány a legfontosabb feladatának - a nehéz munkával elért eredmények megóvása mellett - az ország békéjének és biztonságának a megőrzését tartja. Még erősebben figyelünk a családok megerősítésére, a munkahelyek megtartására, a nyugdíjasok védelmére és ezzel együtt arra is, hogy fenntartsuk a gazdasági növekedést - tette hozzá a közlemény szerint.

Az ünnepi megemlékezésen a Novák Katalin köztársasági elnök által adományozott díjakat adta át Tállai András.

Magyar Érdemrend lovagkeresztje elismerést vehetett át Molnár Imre, a miskolci Santa Lucia Egészségcentrum és Lézerklinika főorvosa, valamint Horváth Lajos, a Könnyűipari Vállalkozások Szövetségének elnöke.

Magyar Arany Érdemkereszt elismerésben részesült Bók Mihály, a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetségének főtanácsadója, Magyar Ezüst Érdemkereszt díjat kapott Bükkösi Raymond Loránd építőmérnök - áll a közleményben.

.